Forum Ana Sayfası -> Kurallar -> Page Kuralları

Yeni Başlık Gönder   Bu başlık kilitlenmiştir: cevap yazamaz ya da mesajları değiştiremezsiniz
 Mesaj  Page Kuralları
taz
   

Proje Lideri
09 Haziran 2009, 17:49 Alıntıyla Cevap Ver
Page kurallarına uygun olmayan page attığınızda büyük ihtimalle "Hatalı Page" suçundan hapse girersiniz. Bu yüzden bu kuralları okuyup dikkatli page atmanızı öneriyoruz.

1. Page atarken kısa ve öz şekilde sorununuzu belirtmelisiniz. "gm bey gelir misiniz?" diye atılan pagelere cevap verilmeyecektir. Bunun yerine mesela "aile kurulumunda sorun yaşıyorum" veya "guild devir işlemini gerçekleştiremedim" gibi sorunu belirten bir page ile yetkililerimizi çağırabilirsiniz.

2. Page attıktan sonra eğer yetkilinin yanınıza gelmesini gerektiren bir sorunsa en az 5 dakika sorunun kaynağı olan yerde veya sakin bir yerde yetkiliyi beklemelisiniz. Page atıp actiona çıktığınızda yetkili yanınıza geldiğinde sizi kovalamak zorunda kalacağından, page'i silip size yardım etmeden sorununuzu geçebilir.

3. Oyuncuların halledebileceği, oyun bilgisi eksikliği yüzünden atılan pageler hatalıdır. "Warrior Vendor nerede?", "macro nasıl yapabilirim?" gibi pagelere yetkililer tarafından cevap verilmeyecektir. Bu tarz konularda yardımı oyunculardan almaya çalışmalısınız.

4. Kişiye özel page atılamaz. "taz burada mısın?", "tex bey sorunumla ilgilenir misiniz?" gibi ne olduğu belli olmayan pagelere gidilmeyecektir.

5. Etkinlik düzenlensin diye page atmak yasaktır. Her saat ortası zaten otomatik sistemler vardır. Yetkililer oyunda oldukları zamanlarda bu otomatik etkinliklerin haricinde de etkinlik düzenlemektedirler. Ekstradan istek yapmak page kurallarına aykırıdır.

6. Küfür ediliyorsa page atmanıza gerek yoktur. Onun yerine küfürün ekran görüntüsünü (journal'dan da alabilirsiniz) alıp foruma küfür bildirimi bölümüne ekran görüntüsü ile birlikte konu açmalısınız. Oyun içi küfürlere oyun içinden değil, forumdan yardım edilmektedir.

7. Binek kaybı, silinmesi, ölmesi gibi durumlarda oyun içi page atmayınız. Onun yerine binek iade kurallarını okuduktan sonra foruma binek iadesi için konu açabilirsiniz. Bineklerle ilgili bu tarz sorunlarınızı oyunda değil, forumda hallediniz.

8. Hapse giren diğer karakteriniz için page atmanız durumunda, page'i attığınız diğer karakter de hapse girecektir. Bu yüzden haklı da olsanız haksız da olsanız hak aramak için page atmayınız. Şikayetiniz varsa forumda konu açabilirsiniz.

9. Sinirli, heyecanlı, argo kelime kullanarak page atma durumunda hatalı page suçundan hapse girebileceğiniz gibi, bazı durumlarda sınırı aşarsanız yetkiliye hakaretten hesabınız kapatılabilir (banlanabilir).


Arcanum yönetimi bu kuralları gerekli gördüğünde haber vermeksizin değiştirebilir ve/veya yenilerini ekleyebilir.

Kullanıcı hesap bilgilerini gör Özel mesaj gönder
Yeni Başlık Gönder   Bu başlık kilitlenmiştir: cevap yazamaz ya da mesajları değiştiremezsiniz    1. sayfa (Toplam 1 sayfa)